Salsa

Salsan har sitt ursprung på 1970-talet i New York  med starka latinamerikanska influenser ( Kuba och Puerto Rico ) och är en livlig , sensuell dans med grundläggande steg som gör det enkelt för nybörjare att plocka upp. Börja i det stängda dansposition. Ledaren tar partners högra hand i sin vänstra och placerar sin högra hand på hens vänstra skulderblad. Efterföljaren bör hålla hens vänstra hand på hans högra axel, med armen över hans. Ledaren har handflatorna uppåt och följaren tar händerna med handflatorna nedåt. Detta gör det möjligt för större rörelsefrihet. Ha god hållning. När man dansar bör man alltid hålla ryggraden rak, hakan upp och axlarna bakåt. Titta på dina fötter och håll koncentrationen uppe. När du dansar bör du som sagt alltid ha en god hållning och din ryggrad rak, hakan upp och axlarna bakåt. Bröstet bör naturligtvis sedan blåsa ut en bit. Håll ditt huvud högt upp eller lutas att titta på din partner. Titta inte på dina fötter eller din partner. Är man nervös under dansens gång så syns det direkt i stegen. Inom salsan finns olika stilar, de största är Kubansk salsa, LA-style, mambo/New York-style och Colombiansk salsa. Hitta din egna stil genom att gå på olika salsakurser. Du kan även logga in på youtube för att se diverse olika salsadansare. Lycka till !

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *