Börja med ishockey som ung

dfaxet.se  > Tips >  Börja med ishockey som ung
| | 0 Comments

Många barn är alldeles för inaktiva och sitter hellre framför en dator än är ute och rör på sig. Studier har visat att barn som rör på sig regelbundet får en mängd positiva hälsoeffekter. Ishockey är en fysiskt krävande sport som dessutom passar perfekt för unga människor som behöver röra mer på sig. Det är också ett fantastiskt sätt att träffa nya kompisar eftersom att det är en lagsport.

Utrustning

Många klubbar erbjuder en del av utrustningen till sina spelare när det blir något äldre. Är ditt barn väldigt ungt kan det dock vara så att du behöver köpa utrustningen själv. Ishockey är en materialsport och utrustningen är viktig för att ditt barn ska vara skyddat från skador. Ett av de viktigaste skydden är hjälmen, titta på hockeyhjälmar här.

Annan utrustning som behövs är diverse skydd på kroppen, såsom benskydd, armbågsskydd, axelskydd och handskar. Sist men inte minst behöver ditt barn ett par skridskor.

Hälsan hos barn är viktig för utvecklingen

Det är otroligt viktigt att ditt barns hälsa är på topp eftersom en dålig hälsa kan påverka utvecklingen negativt. Se därför till att ditt barn rör på sig ordentligt och äter en varierad kost för att få i sig alla viktiga mineraler och vitaminer som kroppen behöver.